desery 22.01.2023

Mochi na patelni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Mochi na patelni
0

Wygodnym, praktycznym i codziennym sposobem gotowania Japońskich mochi jest patelnia. Jest kilka niuansów, które należy wziąć pod uwagę, a następnie w przepisie opowiem o nich bardziej szczegółowo. I wybierz wypełnienie według własnego uznania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej mleko na patelni, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj cukier i gotuj, aż się rozpuści, mieszając.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj olej, wanilię i kilka kropli barwnika. Wymieszaj i zdejmij obrabiany przedmiot z ognia.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj mąkę ryżową i natychmiast zagniataj ciasto.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Umieść go z powrotem na kuchence na małym ogniu i zagotuj.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Rozwałkuj ciasto na posypanym skrobią stole i ostudź pod folią.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Podziel go na części, ułóż nadzienie z Nutelli i uformuj w mochi.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Wyślij je na kilka godzin do lodówki.

Mochi na patelni: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy