
Wygodnym, praktycznym i codziennym sposobem gotowania Japońskich mochi jest patelnia. Jest kilka niuansów, które należy wziąć pod uwagę, a następnie w przepisie opowiem o nich bardziej szczegółowo. I wybierz wypełnienie według własnego uznania.
Składniki
- mąka ryżowa - 170 g
- cukier - 130 g
- mleko - 250 ml
- Olej roślinny - 4 łyżeczka
- ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
- Nutella - 100 G
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podgrzej mleko na patelni, nie doprowadzając do wrzenia. Dodaj cukier i gotuj, aż się rozpuści, mieszając.

Dodaj olej, wanilię i kilka kropli barwnika. Wymieszaj i zdejmij obrabiany przedmiot z ognia.

Dodaj mąkę ryżową i natychmiast zagniataj ciasto.

Umieść go z powrotem na kuchence na małym ogniu i zagotuj.

Rozwałkuj ciasto na posypanym skrobią stole i ostudź pod folią.

Podziel go na części, ułóż nadzienie z Nutelli i uformuj w mochi.

Wyślij je na kilka godzin do lodówki.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy