przekąski 07.07.2023

Shawarma na grillu

35 min
4 porcje
Shawarma na grillu
Emojibb.Family, stock.adobe.com
0

Podczas następnego pikniku przygotuj shawarmę na grillu. Będziesz zaskoczony, jak smaczna i aromatyczna będzie przekąska. Proponuję ciekawy przepis ze stekami wołowymi. Będziemy je również gotować na grillu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wołowinę na steki o grubości około 2 cm.

Natrzyj chmiel suneli i sól, posmaruj olejem. Umieść w misce, przykryj i pozostaw do marynowania na 4 godziny.

Połóż wołowinę na ruszcie i gotuj na grillu przez 10 minut, często obracając.

Gotowe mięso owinąć folią i odłożyć na pół godziny.

Posiekaj Schłodzone mięso, pomidory, sałatę, obraną paprykę i cebulę.

Połącz kefir, jogurt i czosnek przepuszczony przez prasę. Możesz dodać sól do smaku.

Rozłóż chleb pita na stole i obficie posmaruj aromatycznym sosem.

Ułóż wołowinę, sałatę, koreańską marchewkę i warzywa.

Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń shawarmę. Powtórz procedurę z pozostałymi półfabrykatami.

Połóż shawarmę na ruszcie na grillu i lekko zrumień z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy