kompot ze świeżych fig na zimę bez sterylizacji

1 godz. 0 min.
2 porcje
Kompot ze świeżych fig na zimę bez sterylizacji
0

Z jednej strony figi wydają się być czymś dość specyficznym i niezbyt zrozumiałym. Z drugiej strony, w rzeczywistości można z niego przygotować wiele różnych półfabrykatów. Na przykład doskonały kompot sezonowy bez sterylizacji.

Składniki

  • figi - 400 g
  • woda - 2 L
  • cukier - 200 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój figi, włóż do sterylnych słoików i zalej wrzącą wodą.

Przykryj pokrywkami i pozwól obrabianym przedmiotom ostygnąć.

Odcedź tę wodę i zagotuj ją ponownie. Dodaj cukier.

Ponownie napełnij figi i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy