dżem morelowy z galaretką

25 min
4 porcje
Dżem morelowy z galaretką
Bar, stock.adobe.com
0

Istnieją dwa główne sposoby gotowania gęstego dżemu o galaretowatej konsystencji. Pierwszym z nich jest gotowanie przez długi czas, ale z powodu długotrwałej obróbki cieplnej morele tracą witaminy. Drugim sposobem jest dodanie trochę zagęszczacza. A jelfix jest po prostu idealny do rozwiązania tego problemu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli i losowo posiekaj owoce.

Wymieszaj galaretkę i kilka łyżek cukru. Wymieszaj tę mieszankę z morelami.

Doprowadź je do wrzenia i stopniowo dodawaj resztę cukru.

Gotuj dżem przez 3-5 minut i włóż do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy