dżem z papryki

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z papryki
Rasulov, stock.adobe.com
0

Jeśli są dżemy z marchwi, pomidorów, a nawet cebuli, dlaczego nie zrobić tego ze słodkiej papryki? A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak to zrobić. A jeśli chcesz dodać pikanterii-wrzuć tam jeszcze kilka kawałków chili.

Składniki

  • papryka - 2 kg
  • cukier - 600 g
  • sól - 1 szczypta
  • woda - 100 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę w kostkę, dodaj pozostałe składniki i gotuj na małym ogniu przez 1.5 godziny, mieszając.

Zmielić masę blenderem lub zmielić przez sito.

Ponownie zagotuj dżem i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy