napoje 30.05.2023

kwas iglasty w domu

20 min
4 porcje
Kwas iglasty w domu
0

Nawet długoletni miłośnicy kwasu chlebowego mogą być zaskoczeni tak interesującym przepisem. Napoje iglaste od dawna są regionalną ciekawostką,ale teraz są coraz bardziej powszechne. Mówię Ci, jak gotować taki kwas w domu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij młode gałęzie igieł, wysusz i napełnij 3-litrowy słoik do jednej trzeciej.

Dodaj cukier i śmietanę, zalej wszystko wodą i wymieszaj.

Przykryj słoik gazą i pozostaw w ciepłym miejscu na 3-4 dni.

Codziennie mieszaj obrabiany przedmiot.

Gdy kwas chlebowy będzie gotowy, odcedź go i przechowuj w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy