Niż tylko nadziewanie pomidorów na świątecznym stole. Złap kolejną opcję w skarbonce – tym razem z tuńczykiem w puszce i marchewką. Podczas serwowania przykryj pomidory pokrojonymi czapkami i udekoruj liśćmi pietruszki.
Składniki
- pomidory (koktajlowe) – 12 sztuk
- tuńczyk (w puszkach) – 1 Bank
- marchew - 1 rzecz
- jaja kurze - 1 rzecz
- Zieleń - 4 gałązki
- majonez (niskokaloryczny) – 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajko na twardo i drobno posiekaj.
Marchewki ugotuj lub upiecz do miękkości i pokrój w kostkę mniej więcej tego samego rozmiaru.
Rozdrobnij tuńczyka widelcem, posiekaj warzywa i wymieszaj składniki.
Dopraw nadzienie niskokalorycznym majonezem i dodaj przyprawy do smaku.
Odetnij czapki z pomidorów i ostrożnie wyjmij miąższ małą łyżką.
Nadziewaj pomidory nadzieniem i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy