przekąski 22.01.2022

faszerowane pomidory z tuńczykiem i marchewką

30 min
6 porcji
Faszerowane pomidory z tuńczykiem i marchewką
filirochka, stock.adobe.com
0

Niż tylko nadziewanie pomidorów na świątecznym stole. Złap kolejną opcję w skarbonce – tym razem z tuńczykiem w puszce i marchewką. Podczas serwowania przykryj pomidory pokrojonymi czapkami i udekoruj liśćmi pietruszki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj jajko na twardo i drobno posiekaj.

Marchewki ugotuj lub upiecz do miękkości i pokrój w kostkę mniej więcej tego samego rozmiaru.

Rozdrobnij tuńczyka widelcem, posiekaj warzywa i wymieszaj składniki.

Dopraw nadzienie niskokalorycznym majonezem i dodaj przyprawy do smaku.

Odetnij czapki z pomidorów i ostrożnie wyjmij miąższ małą łyżką.

Nadziewaj pomidory nadzieniem i podawaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy