Wspaniała przekąska w najlepszych tradycjach Ameryki Południowej! Najważniejsze jest, aby pokroić chleb cieńszy, aby nie zagłuszył smaku guacamole i salsy. A jak gotować najpopularniejsze przekąski warzywne, powiem ci dalej w przepisie.
Składniki
- chleb - 4 plasterki
- awokado - 1 rzecz
- czosnek - 1 ząbek
- kolendra - 3 gałązki
- sok z limonki - 2 łyżeczka
- papryka - 0.5 kawałki
- pomidory - 0.5 kawałki
- cebula fioletowa - 0.5 kawałki
- Chili - 0.5 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiksuj awokado, kolendrę i czosnek w blenderze. Dodaj łyżkę soku z limonki i przyprawy.
Pokrój paprykę, chili, pomidora i cebulę w bardzo drobną kostkę. Skrop pozostałym sokiem z limonki.
Wysusz kromki chleba na patelni, połóż na nich guacamole, a na wierzchu salsę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy