przekąski 14.04.2022

kanapka z guacamole i salsą

15 min
4 porcje
Kanapka z guacamole i salsą
Vankad, stock.adobe.com
0

Wspaniała przekąska w najlepszych tradycjach Ameryki Południowej! Najważniejsze jest, aby pokroić chleb cieńszy, aby nie zagłuszył smaku guacamole i salsy. A jak gotować najpopularniejsze przekąski warzywne, powiem ci dalej w przepisie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiksuj awokado, kolendrę i czosnek w blenderze. Dodaj łyżkę soku z limonki i przyprawy.

Pokrój paprykę, chili, pomidora i cebulę w bardzo drobną kostkę. Skrop pozostałym sokiem z limonki.

Wysusz kromki chleba na patelni, połóż na nich guacamole, a na wierzchu salsę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy