Ulubiona koreańska marchewka okazuje się jeszcze smaczniejsza i ciekawsza, jeśli dodasz do niej inne warzywa. Na przykład bardzo podoba mi się ta opcja z bakłażanem. Następnie powiem ci szczegółowo, jak przygotować przekąskę, aby była smaczna i harmonijna.
Składniki
- bakłażany - 2 kawałki
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- ocet - 0.5 art.
- sos sojowy - 1 art.
- Sezam - 1 art.
- cukier - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 art.
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w paski, sól, pozostaw na pół godziny, opłucz i wyciśnij.
Smaż je na złoty kolor w 3-4 łyżkach oleju.
Posiekaj cebulę i marchewkę i posiekaj czosnek. W razie potrzeby dodaj warzywa i chili.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostałe masło razem.
Włóż przedmiot do lodówki na 2-3 godziny.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy