przekąski 21.07.2023

koreańska marchewka z bakłażanem

45 min
4 porcje
Marchewka po koreańsku z bakłażanem
echo617, stock.adobe.com
0

Ulubiona koreańska marchewka okazuje się jeszcze smaczniejsza i ciekawsza, jeśli dodasz do niej inne warzywa. Na przykład bardzo podoba mi się ta opcja z bakłażanem. Następnie powiem ci szczegółowo, jak przygotować przekąskę, aby była smaczna i harmonijna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w paski, sól, pozostaw na pół godziny, opłucz i wyciśnij.

Smaż je na złoty kolor w 3-4 łyżkach oleju.

Posiekaj cebulę i marchewkę i posiekaj czosnek. W razie potrzeby dodaj warzywa i chili.

Wymieszaj wszystkie składniki i pozostałe masło razem.

Włóż przedmiot do lodówki na 2-3 godziny.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy