cukinia w soku jabłkowym na zimę

45 min
2 porcje
Cukinia w soku jabłkowym na zimę
StockphotoVideo, stock.adobe.com
0

Złap wspaniały sposób na zachowanie letniego smaku przez wiele miesięcy – cukinia w soku jabłkowym. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy, aby nadać potrawie bogatszy smak. Cukinia staje się niesamowicie miękka i aromatyczna, a sok jabłkowy dodaje przyjemnej słodyczy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cukinię pokrój losowo i włóż do sterylnych słoików z czosnkiem i pieprzem.

Zagotuj sok jabłkowy z wodą, cukrem i solą.

Wlej olej do marynaty i ponownie zagotuj.

Wlej cukinię i sterylizuj słoiki przez 20 minut we wrzącej wodzie.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy