Złap wspaniały sposób na zachowanie letniego smaku przez wiele miesięcy – cukinia w soku jabłkowym. Możesz dodać swoje ulubione przyprawy, aby nadać potrawie bogatszy smak. Cukinia staje się niesamowicie miękka i aromatyczna, a sok jabłkowy dodaje przyjemnej słodyczy.
Składniki
- cukinia - 800 g
- czosnek - 6 ząbki
- sól - 60 g
- cukier - 20 g
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- sok jabłkowy - 800 ml
- woda - 200 ml
- Olej roślinny - 60 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cukinię pokrój losowo i włóż do sterylnych słoików z czosnkiem i pieprzem.
Zagotuj sok jabłkowy z wodą, cukrem i solą.
Wlej olej do marynaty i ponownie zagotuj.
Wlej cukinię i sterylizuj słoiki przez 20 minut we wrzącej wodzie.
Zwiń je na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy