Wykwintna sałatka dla miłośników owoców morza. Przygotuj go na świąteczną ucztę lub podawaj na lunch. Danie zawsze odnosi sukces i jest spożywane jako jedno z pierwszych. W razie potrzeby możesz dodać trochę skórki z cytryny.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 400 g
- Ośmiornica (marynowany) – 300 g
- marchew - 100 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- ocet winny - 1 art.
- mielona kolendra - 0,5 łyżeczka
- cukier - 0,5 CZ. l.
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój ośmiornice, marchewki i obraną cebulę.
Wymieszaj cebulę z octem i cukrem. Przykryj i odłóż na bok na 10 minut.
Połącz kapustę morską, ośmiornice, marchewkę i marynowaną cebulę.
Dodaj sól, mieloną kolendrę, olej roślinny i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy