sałatki 22.01.2022

Sałatka z wodorostów, ośmiornic i marynowanej cebuli

15 min
5 porcji
Sałatka z kapusty morskiej, ośmiornicy i marynowanej cebuli
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Wykwintna sałatka dla miłośników owoców morza. Przygotuj go na świąteczną ucztę lub podawaj na lunch. Danie zawsze odnosi sukces i jest spożywane jako jedno z pierwszych. W razie potrzeby możesz dodać trochę skórki z cytryny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ośmiornice, marchewki i obraną cebulę.

Wymieszaj cebulę z octem i cukrem. Przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Połącz kapustę morską, ośmiornice, marchewkę i marynowaną cebulę.

Dodaj sól, mieloną kolendrę, olej roślinny i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy