dania główne 21.07.2023

szaszłyki z wątróbki drobiowej

25 min
4 porcje
Szaszłyki z wątróbki drobiowej
nikstar_2012, stock.adobe.com
0

Latem często organizujemy pikniki i na pewno nie obywa się bez aromatycznych potraw przy ognisku. W tym sezonie dokonałem dla siebie prawdziwego odkrycia, robiąc szaszłyki z wątróbki drobiowej. Danie okazuje się niezwykle delikatne, pachnące i soczyste. Zdecydowanie powinieneś tego spróbować!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wątróbkę drobiową zalej zimnym mlekiem przez 30 minut.

Wrzuć do durszlaka, spłucz pod bieżącą wodą i przenieś do miski.

Dodaj przyprawy, sól i olej. Wymieszaj, przykryj folią spożywczą i odłóż na bok na 1 godzinę.

Pokrój smalec na małe kawałki.

Umieść wątrobę na przygotowanych szaszłykach, naprzemiennie z kawałkami smalcu.

Smaż na grillu przez 10-12 minut, często obracając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy