wczesna Sałatka z jarmużu na zimę

20 min
4 porcje
Sałatka z wczesnej kapusty na zimę
helen111, stock.adobe.com
0

Późną wiosną na półkach zaczynają pojawiać się warzywa z nowej uprawy. Czas przygotować sałatkę z wczesnej kapusty na zimę. Do smaku do marynaty można dodać kminek, nasiona kopru i inne przyprawy. Zaleca się przechowywanie przedmiotu obrabianego w ciemnym, chłodnym miejscu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę, zetrzyj marchewki.

Umieść warzywa w szerokiej misce, wymieszaj i lekko rozgnieć rękami.

Złóż sałatkę do wysterylizowanych słoików.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić do ogrzania na 20 minut.

Odcedź do rondla, dodaj cukier, sól i ponownie zagotuj.

Wyłącz ogrzewanie, dodaj ocet i wlej do słoików.

Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy