konfitura Wiśniowa

50 min
2 porcje
Konfitura Wiśniowa
muh23, stock.adobe.com
0

Konfitura wiśniowa jest przydatna dla każdej gospodyni domowej jako nadzienie do ciast, a nawet do ciast. Nuta kwaskowatości, aromat wiśni i niesamowita gęstość sprawiają, że konfitura według tego przepisu jest idealna.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotowanie konfitury na patelni. Przed rozpoczęciem przygotuj wiśnie do użycia. Dobrze opłucz jagody i oddziel je od nasion.

Włóż jagody do ognia, podgrzej trochę, dodaj cukier i skrobię. Dobrze wymieszaj.

Gotuj wiśnie przez około 10 minut na średnim ogniu. Ciągle mieszaj. Gdy konfitura zgęstnieje, zdejmij ją z ognia i włóż do słoików.

Sterylizacja słoików jest opcjonalna. Przechowuj konfiturę w lodówce.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy