dżem z pigwy ogrodowej

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pigwy ogrodowej
omphoto, stock.adobe.com
0

Kilka słoików dżemu z pigwy ogrodowej jeszcze nikomu nie przeszkadzało. Nie przeszkadzają ci, zwłaszcza jeśli plon już wpadł w ręce. Z części smakuje jak jabłko, ale wciąż są zupełnie inne nuty i inny aromat.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pigwę obrać i drobno posiekać, przykryć cukrem, dodać kilka łyżek wody i gotować, aż cukier się rozpuści.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć, a następnie gotuj przez kolejne 10 minut.

Ponownie ostudź, dodaj sok z cytryny, gotuj dżem przez ostatnie 10 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy