wiśnia w galarecie z żelatyną na zimę

25 min
4 porcje
Wiśnia w galaretce z żelatyną na zimę
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gęsty dżem galaretkowy, możesz to osiągnąć na kilka sposobów. Jagody można gotować przez długi czas – ale zajmuje to trochę czasu, a ponadto jest mniej przydatne. I możesz użyć małej sztuczki i dodać trochę żelatyny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wiśnie, przykryj cukrem i pozostaw na noc. Możesz z kośćmi lub bez.

Rozpuść żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.

Zagotuj wiśnie, wlej żelatynę i wymieszaj.

Gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń galaretkę z wiśniami w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy