dania główne 22.02.2022

francuski omlet w powolnej kuchence

10 min
2 porcje
Francuski omlet w powolnej kuchence
Alp Aksoy, stock.adobe.com
0

Klasyczny francuski omlet zaskakuje delikatną strukturą. A jeśli to danie nie zawsze działa na patelni, to w powolnej kuchence będzie po prostu idealne! Najpierw należy go usmażyć, a następnie gotować przez kolejne kilka minut w trybie "Pieczenia".

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jajka, osusz i rozbij do miski.

Dodaj sól i lekko ubij widelcem.

Nasmaruj dno i ściany miski multicookera olejem, wlej przygotowaną masę i aktywuj tryb "smażenia"na 4 minuty.

Delikatnie wsuń przeciwległe krawędzie omletu do wewnątrz,aby utworzyć rurkę.

Zamknij pokrywkę i włącz tryb pieczenia na 3 minuty.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy