Aby zaoszczędzić cenny czas, sugeruję użycie gotowej ciecierzycy w puszkach w tej sałatce. I uzupełnij go najdelikatniejszym kalafiorem i pachnącymi ziołami do smaku. Ta kombinacja produktów z pewnością zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich!
Składniki
- ciecierzyca (w puszkach) – 1 Bank
- kalafior - 0,5 głowice
- Zieleń - 1 pęczek
- oliwa z oliwek - 1 art.
- sól - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 1 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Odcedź ciecierzycę i pozwól jej dobrze spłynąć.
Rozłóż kalafior na różyczki i gotuj przez 4-5 minut, aż będzie miękki.
Drobno posiekaj kalafior lub zmiel w blenderze.
Posiekaj warzywa i wymieszaj wszystkie składniki.
Sól i pieprz sałatkę, dopraw oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy