Koreańska Sałatka pomidorowa to jedna z moich ulubionych przekąsek warzywnych. Okazują się ostre, pikantne i bardzo soczyste. Jasne warzywa dodają ciekawych nut smakowych i po prostu ozdabiają danie.
Składniki
- pomidory - 1 kg
- papryka - 1 rzecz
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 4 ząbki
- Zieleń - 1 pęczek
- ocet winny - 50 ml
- oliwa z oliwek - 50 ml
- cukier - 40 g
- sól - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel paprykę, chili i czosnek w blenderze.
Wymieszaj z posiekanymi ziołami, octem, cukrem, solą, olejem i przyprawami.
Pokrój pomidory i przykryj dressingiem, delikatnie wymieszaj.
Pozostaw pomidory na kilka godzin przed podaniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy