dżem jagodowy z agarem agarowym

1 godz. 20 min.
4 porcje
Dżem jagodowy z agarem agarowym
margo555, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz dżem, ale nie lubisz się nim bawić przez długi czas. Dżem jagodowy z agarem to najłatwiejsza, ale tak smaczna i zdrowa opcja,że zdecydowanie powinieneś spróbować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj jagody, usuń zepsute jagody, osusz i przykryj cukrem. Pozostaw na pół godziny, aby jagody dały sok.

Umieść dżem na średnim ogniu, dobrze wymieszaj i dodaj agar-agar. Doprowadź dżem do wrzenia, ciągle mieszaj i gotuj przez 10 minut.

Weź czyste słoiki, sterylizacja jest opcjonalna. Wlej dżem do słoików i natychmiast zatrzaśnij pokrywkę. Odwróć, zawiń w ręcznik i odstaw, aż ostygnie. Po ostygnięciu Schowaj w lodówce, spiżarni lub zejdź do piwnicy.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy