chrupiąca kiszona kapusta z burakami na zimę

45 min
4 porcje
Chrupiąca kapusta kiszona z burakami na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Uwielbiam chrupiącą kiszoną kapustę z burakami, ponieważ ma jasny słodko-kwaśny smak i dodaje oryginalności innym potrawom. Oczywiście można go podawać niezależnie. Ponadto ten przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a przedmiot jest przechowywany przez całą zimę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj buraki do miękkości.

Losowo pokrój, zetrzyj lub posiekaj buraki i kapustę.

Pokrój czosnek w plasterki i włóż wszystko do wysterylizowanych słoików.

Zagotuj wodę z pozostałymi składnikami. Gotuj przez 2-3 minuty.

Napełnij warzywa marynatą i sterylizuj słoiki przez 10 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy