W arsenale każdej gospodyni domowej jest co najmniej kilka przepisów na ogórki konserwowe. Różnią się przyprawami i subtelnościami gotowania. Tym razem chcę podzielić się aromatyczną pikantną sałatką z ogórkami, pomidorami i czosnkiem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ułóż ząbki czosnku, czarny pieprz, kolendrę i parasole koperkowe w słoikach. W razie potrzeby dodaj inne przyprawy.
Pokrój ogórki w plasterki, a chili w pierścienie, a także ułóż w słoikach.
Zagotuj wodę i rozpuść w niej sól i cukier.
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa i wymieszaj z solanką.
Dodaj olej roślinny, zagotuj, wlej ocet i zdejmij solankę z ognia.
Zalej ogórki, wyślij słoiki do garnka z wrzącą wodą na 10 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy