dżem z kwaśnych jabłek

1 godz. 20 min.
4 porcje
Dżem z kwaśnych jabłek
Wadim Jerofiejew, stock.adobe.com
0

Kwaśne jabłka nie zawsze są spożywane w ten sposób. A używanie ich w gotowaniu może nie być łatwe. Ale jest uniwersalne rozwiązanie. Dżem z kwaśnych jabłek okazuje się po prostu wspaniały! Doskonale gęstnieje, a smak można zrównoważyć dodając cukier i przyprawy.

Składniki

  • jabłka (kwaśny) – 1.5 kg
  • cukier - 1.5 kg

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i zagotuj dżem.

Gotuj przez godzinę na małym ogniu i zwiń w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy