Cytryna w forshmak rozwiązuje kilka problemów jednocześnie. Po pierwsze, nadaje przekąsce przyjemną, orzeźwiającą kwaskowatość. Po drugie, zagłusza specyficzny zapach ryby, który nie wszystkim się podoba. Bardzo wygodne!
Składniki
- śledź - 500 g
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- musztarda - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 3 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- Biały chleb - 3 plasterki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj jajka, Osadź i obierz. Chleb namoczyć na chwilę w wodzie.
Przełóż jajka, chleb i śledź przez maszynę do mięsa. Dodaj tam cebulę.
Dodaj skórkę, olej, musztardę i sok z cytryny i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy