W przypadku zwykłych kanapek z kawiorem wszystko jest jasne, ale co zrobić, gdy są już zmęczone? Wydaje mi się, że nawet taki banał z dzieciństwa można pokonać w nowy sposób. Na przykład podawaj je w postaci takich uroczych świątecznych kanapek z wędzonym łososiem i jajkami.
Składniki
- pieczywo (lub chleb żytni) – 8 sztuk
- masło - 30 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- koperek - 2 gałązki
- szczypiorek - 3 pióra
- łosoś (wędzony) – 100 g
- kawior rybny (czarny lub czerwony) – 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka ugotować na twardo, schłodzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w plasterki.
Posmaruj chleb lub dobrze wysuszone kromki czarnego chleba masłem.
Posyp posiekaną zieloną cebulą na wierzchu i ułóż na plasterku łososia.
Na rybie jest jajko, a na nim łyżka kawioru. Udekoruj kanapki gałązkami koperku na wierzchu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy