przekąski 22.01.2022

marynowana rzodkiewka z bazylią i rozmarynem

10 min
2 porcje
Marynowana rzodkiewka z bazylią i rozmarynem
Oksana, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz marynowane przekąski, ale chcesz czegoś nowego-koniecznie spróbuj zrobić rzodkiewkę według tego przepisu. Z bazylią i rozmarynem nabiera tak niezwykłego smaku, że trudno go z czymś porównać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz rzodkiewki, odetnij ogony i pokrój w cienkie plasterki.

Ułóż je w słoiku, okresowo naprzemiennie warstwami z liśćmi bazylii, talerzami czosnku i posiekanym rozmarynem.

Połącz wodę, olej, cukier, sól, ziarna pieprzu i ocet. Doprowadź marynatę do wrzenia i gotuj przez 2-3 minuty.

Zalej rzodkiewki bazylią i rozmarynem, zamknij i pozostaw na noc w lodówce.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy