Kuchnia koreańska jest bogata w oryginalne potrawy, ale niektóre z nich są przygotowywane z całkowicie zrozumiałych i dostępnych dla nas składników. Jeśli lubisz niezwykłe eksperymenty, radzę spróbować takich żołądków z kurczaka po koreańsku.
Składniki
- żołądki z kurczaka - 600 g
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 50 g
- sos sojowy - 2 art.
- czosnek - 2 ząbki
- Olej roślinny - 3 art.
- Sezam - 1 art.
- ocet - 1 art.
- sól - 0.5 łyżeczka
- cukier - 2 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 2 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj żołądki w osolonej wrzącej wodzie przez 30 minut.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Lekko usmaż je na patelni w oleju roślinnym.
Dodaj przyprawy i smaż przez kolejne 2 minuty na dużym ogniu.
Zmniejsz ogień i gotuj warzywa przez 10 minut.
Pokrój żołądki, Dodaj do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.
Połącz sos sojowy, ocet, cukier, zmiażdżony czosnek i sezam. Polej tym warzywami.
Dodaj posiekane warzywa i wszystko wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy