Kuchnia koreańska jest bogata w oryginalne potrawy, ale niektóre z nich są przygotowywane z całkowicie zrozumiałych i dostępnych dla nas składników. Jeśli lubisz niezwykłe eksperymenty, radzę spróbować takich żołądków z kurczaka po koreańsku.
Składniki
- żołądki z kurczaka - 600 g
 - marchew - 2 kawałki
 - cebula - 1 rzecz
 - papryka - 1 rzecz
 - Zieleń - 50 g
 - sos sojowy - 2 art.
 - czosnek - 2 ząbki
 - Olej roślinny - 3 art.
 - Sezam - 1 art.
 - ocet - 1 art.
 - sól - 0.5 łyżeczka
 - cukier - 2 łyżeczka
 - przyprawy i przyprawy (Koreański) – 2 CZ. l.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj żołądki w osolonej wrzącej wodzie przez 30 minut.
Drobno posiekaj wszystkie warzywa. Lekko usmaż je na patelni w oleju roślinnym.
Dodaj przyprawy i smaż przez kolejne 2 minuty na dużym ogniu.
Zmniejsz ogień i gotuj warzywa przez 10 minut.
Pokrój żołądki, Dodaj do warzyw i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2-3 minuty.
Połącz sos sojowy, ocet, cukier, zmiażdżony czosnek i sezam. Polej tym warzywami.
Dodaj posiekane warzywa i wszystko wymieszaj.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy