W kuchni europejskiej wędzony tuńczyk jest często podawany na stole jako samodzielna przekąska, w Japonii ryby są używane do sashimi, sushi i bułek. Proponuję zrobić proste kanapki z wędzonym tuńczykiem. To proste i bardzo smaczne!
Składniki
- tuńczyk (wędzony) – 100 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- awokado - pół
- Zieleń (Dowolna) – 2 gałązki
- sok z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - do smaku
- masło - 10 g
- chleb - 4 kawałek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z wędzonego tuńczyka pokroić w cienkie plasterki.
Jajka na twardo obierz i pokrój w podłużne talerze.
Awokado obierz, posiekaj i skrop sokiem z cytryny.
Przenieś miąższ awokado do miski, pieprz i rozgnieć widelcem.
Posmaruj dwie kromki chleba masłem, pozostałe dwie kawałkiem awokado.
Ułóż kawałki wędzonego tuńczyka i jajka.
Posyp drobno posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy