przekąski 05.07.2023

pasztet z wątróbki drobiowej i piersi z kurczaka

35 min
4 porcje
Pasztet z wątróbki drobiowej i piersi z kurczaka
Alvaro, stock.adobe.com
0

Polecam od razu zrobić podwójną porcję, ponieważ przekąska zjada się niesamowicie szybko. Dzięki temu przepisowi pasztet z wątróbki drobiowej i piersi z kurczaka jest zawsze soczysty. Sekret tkwi w śmietanie i bulionie z kurczaka, które są dodawane w niewielkich ilościach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wątrobę, piersi i obraną cebulę.

Roztop masło na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż będzie półprzezroczyste.

Dodaj wątrobę i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj piersi z kurczaka i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj śmietanę, gałkę muszkatołową i czosnek przepuszczony przez prasę. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Przenieś powstałą masę do głębokiej miski.

Dodaj sól, bulion z kurczaka i puree za pomocą blendera zanurzeniowego do uzyskania gładkiej konsystencji.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy