Czy wiesz, że zupę rybną można również gotować z kluskami? Nie tylko możesz,ale musisz! To bardzo proste, szybkie i co najważniejsze-pyszne. Możesz użyć dowolnej ryby: rzeki, morza lub zrobić mieszankę różnych. Aby nie tracić czasu na rzeźbienie, kup gotowe kawałki polędwicy.
Składniki
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 4 art. l
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój rybę na kawałki średniej wielkości, opłucz i zalej zimną wodą.
Dodaj jedną obraną cebulę, liść laurowy, czarne ziarna pieprzu i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Ziemniaki, obierz i pokrój drugą cebulę. Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Podsmaż cebulę z marchewką na oleju roślinnym na złoty kolor.
Wlej ziemniaki do rondla, usmaż i gotuj przez 5 minut.
W osobnej misce przesiej mąkę, dodaj jajko, sól i zmielony czarny pieprz.
Wlej 50 ml gorącego bulionu rybnego i dobrze zagniataj, aż będzie gładki.
Łyżką deserową nabierz ciasto i zanurz w gotującej się zupie. Gotuj wszystko razem przez 7 minut.
Sól, wyciśnij czosnek przez prasę, wyłącz i pozostaw pod przykryciem na 10 minut.