dżem jabłkowo-dyniowy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowo
pavelkant, stock.adobe.com
0

Soczysty i aromatyczny dżem jabłkowo — dyniowy to zdrowy i smaczny sposób na cieszenie się zimowymi owocami i warzywami. To danie jest idealne dla tych, którzy chcą dodać więcej witamin i składników odżywczych do swojej diety. Poradzą sobie nawet początkujący kucharze.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię i jabłka. Zetrzyj je lub przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i cynamon i odstaw na kilka godzin.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować dżem przez około 45 minut na małym ogniu.

Zwiń go w czyste, suche słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy