przekąski 28.06.2023

nadziewane bułki naleśnikowe

20 min
4 porcje
Bułki naleśnikowe z nadzieniem
Ryzhkov, stock.adobe.com
0

Proponuję spojrzeć na znane rzeczy w nowy sposób i ugotować nadziewane bułki naleśnikowe. Użyłam klasycznego połączenia łososia, ogórka i serka śmietankowego. Nie ograniczaj się do tego, Wypróbuj różne opcje, w tym słodki twaróg i owoce.

Składniki

na naleśniki:
do nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka, aż będą gładkie.

Dodaj mąkę, sól, cukier i jeszcze raz dobrze ubij.

Wlej ciepłe mleko, olej roślinny i włącz mikser na kolejne kilka minut. W rezultacie ciasto powinno być jednorodne i gęste, jak domowa śmietana.

Wlać ciasto na rozgrzaną patelnię, równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni i smażyć na złoty kolor z obu stron. Powtórz procedurę z pozostałym ciastem.

Pokrój ogórki i łososia w kostkę.

Rozłóż naleśnik na stole. Na środku ułóż ser, ogórki i ryby w paski.

Zwinąć ciasną rolkę i pokroić na małe kawałki. Powtórz z pozostałymi naleśnikami i nadzieniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy