Uniwersalna przekąska na każdą okazję. Przygotuj go na świąteczny stół lub po prostu, włóż do pojemnika i zabierz ze sobą na piknik. Faszerowany jajka z serem są zawsze spożywane bardzo szybko. Zastanówmy się dzisiaj, jak je ugotować.
Składniki
- jaja kurze (gotowane) – 3 kawałki
- ser topiony - 100 g
- czosnek - 1 ząbek
- majonez - 1 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ser topiony.
Jajka obierz, opłucz i pokrój na pół wzdłuż.
Wyjmij żółtko do miski, wymieszaj z serem, majonezem i czosnkiem przepuszczonym przez prasę.
Dodaj zmielony pieprz, sól do smaku i jeszcze raz dobrze wymieszaj.
Nadziewaj połówki jajek powstałym półfabrykatem i połóż na talerzu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy