kompot na zimę z całej śliwki

40 min
4 porcje
Kompot na zimę z całej śliwki
Adrian, stock.adobe.com
0

Istnieje tak wiele różnych przepisów na kompot śliwkowy, ale jest to jeden z moich ulubionych. To tutaj uzyskuje się najbardziej zrównoważone połączenie słodyczy i kwaśności według mojego gustu. I bardzo łatwo przygotowuje się go bezpośrednio z całych owoców.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj śliwkę i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem, wlej do słoików i pozostaw na 10 minut pod pokrywkami.

Odcedź syrop, dodaj sok z cytryny, ponownie zagotuj i wlej z powrotem.

Sterylizuj słoiki we wrzącej wodzie przez 15 minut i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy