surowa adjika z pomidorami, papryką i czosnkiem na zimę

20 min
8 porcji
Surowa adżika z pomidorami, papryką i czosnkiem na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Ostrożnie wybierz warzywa do tego przepisu. Powinny być soczyste, smaczne i bez najmniejszych uszkodzeń. Ugotujemy surową Adjikę z pomidorami, papryką i czosnkiem. Moim zdaniem jest to najbardziej harmonijne połączenie smaków i aromatów.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i pokrój na ćwiartki.

Pokrój bułgarską i ostrą paprykę na pół, obierz nasiona.

Rozłóż czosnek na ząbki i obierz.

Zmiel warzywa w blenderze lub przepuść przez maszynkę do mięsa.

Dodaj sól i dobrze wymieszaj.

Włóż Adjikę do czystych, suchych słoików, szczelnie zamknij pokrywkami i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy