przekąski 22.01.2022

Shawarma z paluszkami krabowymi, ryżem i awokado

20 min
4 porcje
Shawarma z paluszkami krabowymi, ryżem i awokado
kate_smirnova, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś shawarmy z paluszkami krabowymi, ryżem i awokado? Jeśli nie, przeczytaj przepis i pobiegnij do sklepu spożywczego! Awokado wybieraj tylko dojrzałe — powinno lekko naciskać po naciśnięciu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paluszki krabowe, sól i pieprz.

Dodaj ugotowany ryż, połowę majonezu i dobrze wymieszaj.

Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Obierz paprykę i pokrój w długie kostki.

Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj pozostałym majonezem.

Zajmując jedną trzecią szerokiej części chleba pita, ułóż ryż paluszkami krabowymi.

Dodaj paprykę, awokado i kiełki grochu.

Schowaj chleb pita z boków, zwiń ciasną rolką i przymocuj nitką. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy