Czy kiedykolwiek próbowałeś shawarmy z paluszkami krabowymi, ryżem i awokado? Jeśli nie, przeczytaj przepis i pobiegnij do sklepu spożywczego! Awokado wybieraj tylko dojrzałe — powinno lekko naciskać po naciśnięciu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój paluszki krabowe, sól i pieprz.
Dodaj ugotowany ryż, połowę majonezu i dobrze wymieszaj.
Awokado obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.
Obierz paprykę i pokrój w długie kostki.
Rozłóż chleb pita na stole i posmaruj pozostałym majonezem.
Zajmując jedną trzecią szerokiej części chleba pita, ułóż ryż paluszkami krabowymi.
Dodaj paprykę, awokado i kiełki grochu.
Schowaj chleb pita z boków, zwiń ciasną rolką i przymocuj nitką. Powtórz z resztą pita i nadzieniem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy