przekąski 03.07.2023

chipsy pomidorowe

3 godz. 20 min.
4 porcje
Chipsy pomidorowe
chudo2307, stock.adobe.com
0

Czy kiedykolwiek próbowałeś chipsów pomidorowych? Czy w ogóle wiedziałeś o ich istnieniu? Jeśli nie, to jest to kolosalne pominięcie dla wszystkich fanów przekąsek i proponuję nadrobić to dzisiaj. Długie, ale łatwe i smaczne!

Składniki

  • pomidory (śmietana) – 1 kg
  • sól - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory w plastry 3-4 mm.

Usuń wilgoć ręcznikami papierowymi i połóż je na pergaminie.

Dodaj pomidory i susz w piekarniku przez 2,5-3 godziny w 100 stopniach z uchylonymi drzwiami.

W trakcie tego procesu kilka razy Odwróć plastry.

Niech gotowe frytki ostygną w piekarniku.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy