Oto taki ciekawy przepis, który kiedyś znalazłem we włoskiej książce kucharskiej. Mówię ci, co zrobić, aby zupa była bogata, a klopsiki się nie rozpadły. Oprócz szpinaku możesz dodać inne warzywa do smaku.
Składniki
- mielony kurczak - 300 g
- szpinak - 100 g
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- wermiszel - 1-2 garści
- Zieleń - 0.5 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj warzywa i trochę szpinaku i wyślij do mięsa mielonego.
Dodaj przyprawy, uformuj małe klopsiki i usmaż je ze wszystkich stron.
Napełnij wodą, zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Dodaj posiekaną marchewkę i cebulę, a po 5-7 minutach szpinak, przyprawy i makaron.
Gotuj zupę, aż makaron będzie gotowy.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy