Kiedy mówimy o barszczu z grzybami, najczęściej mówimy o zwykłych pieczarkach. Ale możesz wziąć coś ciekawszego. Na przykład dzisiaj powiem Ci, jak ugotować pyszny i piękny barszcz z kurkami.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj, obierz i pokrój kurki. Gotuj je w słonej wodzie przez 5-7 minut.
Zetrzyj marchewki i buraki, drobno posiekaj cebulę. Podsmaż wszystko razem na patelni, aż będzie miękkie. Dodaj starte pomidory i wymieszaj.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu, a po 5 minutach posiekaną kapustę.
Po kolejnych 5 minutach dodaj grzyby i resztę warzyw. Gotuj przez 10-15 minut pod przykryciem.
Dodaj przyprawy i czosnek, zdejmij barszcz z ognia i odstaw na chwilę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy