pierwsze dania 22.01.2022

marynata z cytryną

1 godz. 10 min.
6 porcji
Marynata z cytryną
Mironoffjr, stock.adobe.com
0

Marynaty były przygotowywane w starożytnej Rosji. Zupy z pikli nie straciły na znaczeniu do naszych czasów. Istnieje wiele przepisów i każdy z nich zasługuje na osobną uwagę. Dzisiaj proponuję rozważyć opcję marynaty z cytryną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, pokrój i włóż do garnka z wodą.

Dodaj umytą jęczmień, liść laurowy i gotuj przez 50 minut.

Pokrój pikle, cytrynę, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.

W rondelku z mięsem dodaj ziemniaki, ogórki, smażenie i 3-4 plasterki cytryny. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.

Wlej zupę do misek, dodaj posiekane zioła, śmietanę i cytrynę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy