Marynaty były przygotowywane w starożytnej Rosji. Zupy z pikli nie straciły na znaczeniu do naszych czasów. Istnieje wiele przepisów i każdy z nich zasługuje na osobną uwagę. Dzisiaj proponuję rozważyć opcję marynaty z cytryną.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, pokrój i włóż do garnka z wodą.
Dodaj umytą jęczmień, liść laurowy i gotuj przez 50 minut.
Pokrój pikle, cytrynę, marchewkę, obrane ziemniaki i cebulę.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę z marchewką i smaż na złoty kolor.
W rondelku z mięsem dodaj ziemniaki, ogórki, smażenie i 3-4 plasterki cytryny. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj sól, wyłącz ogrzewanie i pozostaw pod przykryciem na 20 minut.
Wlej zupę do misek, dodaj posiekane zioła, śmietanę i cytrynę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy