Dzisiaj powiem ci jeden bardzo ciekawy przepis na zupę pomidorową. Przygotowuje się go z wołowiną i warzywami. Najważniejszym wydarzeniem jest wstępne pieczenie mięsa w pomidorach. Dzięki temu pojawia się apetyczny aromat i wyjątkowy smak.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, obierz i pokrój na małe kawałki.
Obierz i pokrój ziemniaki, paprykę, cebulę.
Pomidory zalać wrzącą wodą, obrać i posiekać.
Rozgrzej olej na patelni, dodaj wołowinę i smaż na złoty kolor.
Dodaj cebulę, zirę, mieloną paprykę i czarny pieprz. Kontynuuj pieczenie przez 4-5 minut.
Dodaj pomidory i gotuj wszystko razem przez kolejne 10 minut.
Przenieś pieczeń do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez 40 minut.
Dodaj paprykę i kostki ziemniaków. Gotuj przez 10 minut na małym ogniu.
Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz po 2 minutach.
Zupę podawaj na głębokim talerzu, obficie posypując świeżą natką pietruszki.