Nie jest tajemnicą, że wędzony kurczak doskonale uzupełnia zupę grochową. Ale tak naprawdę nie tylko jego. Dziś chcę podzielić się z wami doskonałą recepturą pachnącego domowego barszczu na jej podstawie.
Składniki
- kurczak - 300 g
- wędzony kurczak - 200 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- kapusta - 150 g
- pasta pomidorowa - 1.5 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij świeżego kurczaka wodą i gotuj przez pół godziny.
Dodaj pokrojone ziemniaki i kapustę.
Posiekaj cebulę, zetrzyj buraki i marchewki i smaż wszystko razem przez 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy i 150 ml bulionu i gotuj pod przykryciem przez kolejne 10 minut.
Wyślij smażonego i posiekanego wędzonego kurczaka na patelnię. Gotuj przez kolejne 10 minut i pozwól barszczowi zaparzyć.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy