Zamiast koncentratu pomidorowego i pomidorów w barszczu możesz bezpiecznie używać różnych sosów pomidorowych i półfabrykatów. Na przykład oto przepis z pikantną i pikantną adżiką. Radzę dodać trochę chmielu-suneli i pachnących ziół.
Składniki
- wieprzowina - 600 g
- cebula - 150 g
- ziemniaki - 300 g
- papryka - 120 g
- kapusta - 350 g
- Burak - 200 g
- marchew - 100 g
- pomidory - 200 g
- Adjika - 100 g
- chmiel-suneli - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Napełnij wieprzowinę wodą i gotuj do miękkości.
Pokrój ziemniaki w kostkę, obierz i zetrzyj pomidory, a kapustę posiekaj.
Cienko pokrój cebulę i marchewkę i smaż je do miękkości. Dodaj pomidory i adjika i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut na średnim ogniu.
Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu. Gdy będzie w połowie gotowy, wlej tam pieczeń.
Po 5 minutach dodaj drobno posiekaną kapustę, paprykę i buraki.
Gotuj przez kolejne 5-7 minut, dopraw barszcz i pozostaw pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy