pierwsze dania 24.11.2022

barszcz z adjika zamiast koncentratu pomidorowego

2 godz. 0 min.
4 porcje
Barszcz z adżiką zamiast koncentratu pomidorowego
Yulia Furman, stock.adobe.com
0

Zamiast koncentratu pomidorowego i pomidorów w barszczu możesz bezpiecznie używać różnych sosów pomidorowych i półfabrykatów. Na przykład oto przepis z pikantną i pikantną adżiką. Radzę dodać trochę chmielu-suneli i pachnących ziół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij wieprzowinę wodą i gotuj do miękkości.

Pokrój ziemniaki w kostkę, obierz i zetrzyj pomidory, a kapustę posiekaj.

Cienko pokrój cebulę i marchewkę i smaż je do miękkości. Dodaj pomidory i adjika i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut na średnim ogniu.

Dodaj ziemniaki do gotującego się bulionu. Gdy będzie w połowie gotowy, wlej tam pieczeń.

Po 5 minutach dodaj drobno posiekaną kapustę, paprykę i buraki.

Gotuj przez kolejne 5-7 minut, dopraw barszcz i pozostaw pod przykryciem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy