Po prostu nie można się oprzeć tak lekkiej i aromatycznej letniej zupie z groszku. A dla koloru, zapachu i tylko dla urody radzę dodać trochę sezonowego zielonego groszku. A potem powiem Ci, jak to zrobić!
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- groszek (kłuty) – 100 g
- zielony groszek - 150 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- masło - 20 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Grubo posiekaj kurczaka, dodaj posiekany groszek, przykryj wodą i gotuj do miękkości.
Posiekaj cebulę z czosnkiem i smaż na maśle na złoty kolor.
Gdy kurczak się ugotuje, odłóż go na bok do podania.
Dodaj zielony groszek i cebulę do zupy, gotuj przez 5 minut.
Dodaj przyprawy do smaku i posiekane zioła, podgrzej i zmiel wszystko blenderem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy