Okroshka z kiełbasą to najłatwiejsza, najszybsza i najtańsza opcja. Nie trzeba długo gotować kurczaka ani mięsa, a cały proces gotowania zajmuje kilka minut. Zwłaszcza jeśli wcześniej ugotujesz ziemniaki.
Składniki
- gotowana kiełbasa - 300 g
- ziemniaki - 300 g
- jaja kurze - 3 kawałki
- ogórki - 300 g
- rzodkiewka - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- koperek - 0.5 pęczek
- śmietana - 5 art.
- woda mineralna - 1 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka i ziemniaki do miękkości.
Pokrój wszystkie składniki losowo, ale pamiętaj, aby były mniejsze. Dodaj przyprawy według uznania.
Dopraw wszystkie składniki kwaśną śmietaną i zalej okroshkę wodą mineralną.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy