pierwsze dania 24.11.2022

obfity barszcz z boczkiem

2 godz. 30 min.
4 porcje
Obfity barszcz z boczkiem
Brent Hofacker, stock.adobe.com
0

Barszcz z boczkiem to świetna alternatywa dla barszczu ze smalcem lub smalcem, jeśli ich nie jesz. Okazuje się sycący, aromatyczny, smaczny i umiarkowanie tłusty. Złap dobry przepis, który został już wielokrotnie przetestowany w praktyce!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj mięso zimną wodą, dodaj liść laurowy i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny, usuwając pianę.

Pokrój ziemniaki, korzeń selera i pieprz w kostkę, posiekaj kapustę, posiekaj cebulę, zetrzyj marchewkę i buraki na grubej tarce.

Dodaj kapustę do gotującego się bulionu, a po 15 minutach ziemniaki i paprykę.

Podsmaż cebulę z marchewką na złoty kolor, dodaj buraki i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Wlej ocet i koncentrat pomidorowy, dodaj zmiażdżony czosnek, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Wyślij pieczeń do bulionu i gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Zmiel boczek czosnkowy do smaku w blenderze i smaż na średnim ogniu.

Dopraw Barszcz, zdejmij z ognia i dodaj boczek. Pozostaw do zaparzenia pod pokrywką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy