Sekretem tego barszczu jest jak najwięcej różnorodnych zieleni. Proponuję wziąć trochę pietruszki, koperku, kolendry i szczypiorku. W razie potrzeby dodaj gałązkę rozmarynu lub tymianku. Taki obiad niesamowicie pachnie w całym mieszkaniu!
Składniki
- wołowina - 300 g
- kapusta kiszona - 200 g
- ziemniaki - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- Burak - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pasta pomidorowa - 2 art.
- papryka - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do ugotowania. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10 minut.
Zetrzyj lub cienko pokrój buraki, marchewkę i paprykę, posiekaj cebulę i wyciśnij kiszoną kapustę.
Podsmaż cebulę do miękkości. Dodaj marchewki i paprykę, a po kilku minutach buraki. Smaż wszystko razem przez 5 minut na małym ogniu.
Dodaj pomidora, kapustę i trochę bulionu. Dusić wszystko przez 10 minut pod pokrywką i wysłać do rondla.
Dopraw Barszcz, gotuj przez kolejne 5-7 minut i dodaj posiekane warzywa.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy