pierwsze dania 25.03.2022

barszcz z zielenią

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z zielenią
Irina, stock.adobe.com
0

Sekretem tego barszczu jest jak najwięcej różnorodnych zieleni. Proponuję wziąć trochę pietruszki, koperku, kolendry i szczypiorku. W razie potrzeby dodaj gałązkę rozmarynu lub tymianku. Taki obiad niesamowicie pachnie w całym mieszkaniu!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do ugotowania. Dodaj pokrojone ziemniaki i gotuj przez 10 minut.

Zetrzyj lub cienko pokrój buraki, marchewkę i paprykę, posiekaj cebulę i wyciśnij kiszoną kapustę.

Podsmaż cebulę do miękkości. Dodaj marchewki i paprykę, a po kilku minutach buraki. Smaż wszystko razem przez 5 minut na małym ogniu.

Dodaj pomidora, kapustę i trochę bulionu. Dusić wszystko przez 10 minut pod pokrywką i wysłać do rondla.

Dopraw Barszcz, gotuj przez kolejne 5-7 minut i dodaj posiekane warzywa.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy