Puree z grochu jest dobre, ponieważ można do niego dodać prawie każdy inny składnik. Na przykład ser. Proponuję dziś ugotować tę opcję z najdelikatniejszą mozzarellą. Podawaj z grzankami lub świeżą bagietką.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- zielony groszek - 300 g
- Zieleń - 0.5 pęczek
- Mozzarella - 100 g
- śmietana - 200 ml
- por - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości, odłóż na bok i odcedź bulion.
Pokrój pory i smaż na oliwie z oliwek do miękkości.
Dodaj groszek, smaż przez kolejną minutę i przykryj wszystko gorącym bulionem.
Gotuj zupę przez 10 minut, dodaj posiekane warzywa i zmiel wszystko blenderem.
Dodaj śmietanę do pożądanej konsystencji i dopraw potrawę do smaku.
Ponownie zagotuj, dodaj startą mozzarellę i gotuj zupę, aż się rozpuści.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy