pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z mozzarellą

50 min
4 porcje
Zupa grochowa z mozzarellą
ld1976, stock.adobe.com
0

Puree z grochu jest dobre, ponieważ można do niego dodać prawie każdy inny składnik. Na przykład ser. Proponuję dziś ugotować tę opcję z najdelikatniejszą mozzarellą. Podawaj z grzankami lub świeżą bagietką.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości, odłóż na bok i odcedź bulion.

Pokrój pory i smaż na oliwie z oliwek do miękkości.

Dodaj groszek, smaż przez kolejną minutę i przykryj wszystko gorącym bulionem.

Gotuj zupę przez 10 minut, dodaj posiekane warzywa i zmiel wszystko blenderem.

Dodaj śmietanę do pożądanej konsystencji i dopraw potrawę do smaku.

Ponownie zagotuj, dodaj startą mozzarellę i gotuj zupę, aż się rozpuści.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy