Nawet najprostszą codzienną okroshkę można przekształcić w prawie królewskie danie. Na przykład, jeśli dodasz do niego gotowany język zamiast kiełbasy. Pamiętaj tylko, aby przygotować go z wyprzedzeniem, ponieważ gotuje się przez kilka godzin, w zależności od wielkości.
Składniki
- język wołowy (gotowane) – 300 g
- ziemniaki - 3 kawałki
- ogórki - 3 kawałki
- jaja przepiórcze - 6 sztuk
- kolendra - 0.5 pęczek
- koperek - 0.5 pęczek
- rzodkiewka - 250 g
- kefir - 1 l
- woda mineralna - 700 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj ziemniaki i oddzielnie gotuj jajka przepiórcze przez około 3-4 minuty po ugotowaniu.
Losowo posiekaj wszystkie składniki i zioła i wymieszaj.
Napełnij okroshkę kefirem i dodaj trochę wody do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy