pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z bakłażanem

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z bakłażanem
Natalia Hanin, stock.adobe.com
0

Barszcz ukraiński to kapusta, buraki, ziemniaki i marchewka z cebulą. Ale jednocześnie bardzo łatwo go urozmaicić, jeśli dodasz kilka innych warzyw. Na przykład tym razem proponuję dodać bakłażana. Jeśli chcesz pozbyć się goryczy, najpierw posolić i spłukać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę na małym ogniu.

Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i posiekaną kapustę. Gotuj do połowy ugotowanego.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę, drobno posiekaj bakłażana i paprykę.

Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj paprykę i bakłażana i kontynuuj smażenie.

Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie. Dodaj pomidora i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut.

Wyślij obie pieczenie do barszczu, dopraw i gotuj przez kolejne 15 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy