Barszcz ukraiński to kapusta, buraki, ziemniaki i marchewka z cebulą. Ale jednocześnie bardzo łatwo go urozmaicić, jeśli dodasz kilka innych warzyw. Na przykład tym razem proponuję dodać bakłażana. Jeśli chcesz pozbyć się goryczy, najpierw posolić i spłukać.
Składniki
- wołowina - 350 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- Burak - 2 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- bakłażan - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
- pasta pomidorowa - 2 art.
- kapusta - 200 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę na małym ogniu.
Do gotującego się bulionu dodaj pokrojone ziemniaki i posiekaną kapustę. Gotuj do połowy ugotowanego.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę, drobno posiekaj bakłażana i paprykę.
Podsmaż cebulę z marchewką do miękkości. Dodaj paprykę i bakłażana i kontynuuj smażenie.
Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie. Dodaj pomidora i trochę bulionu i gotuj pod przykryciem przez około 10 minut.
Wyślij obie pieczenie do barszczu, dopraw i gotuj przez kolejne 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy